Kapel van 1905

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel van 1905

Beschrijving

Rechthoekige kapel van 1905; de kapel behoort bij de hoeve nummer 31 en werd gebouwd bij de ziekte van de moeder van de eigenaars Veestraeten-Donne. Drie traveeën onder zadeldak (mechanische pannen) met gietijzeren nokvorst. Bakstenen gebouw met gecementeerde achter- en linkerzijgevel, op gecementeerde plint. Bakstenen pilasters; smeedijzeren sierankers. De voorgevel is een puntgevel met aandak, vlechtingen, topstuk en hoekstukken. In elke zijgevel een rondboogvenstertje met ijzeren roedeverdeling. Geprofileerd spitsboogportaal, waarin een rechthoekige deur in houten kozijn met oorspronkelijk hout- en traliewerk. Boven het portaal een gevelsteen met opschrift: T. VEESTRAETEN/ M.E. DONNE/ 1905.

Een groot gedeelte van de oorspronkelijke neogotische muurbeschildering bleef bewaard.