erfgoedobject

Boerenwoning

bouwkundig element
ID
72455
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72455
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Waarschijnlijk het woonhuis van een hoeve met losstaande bestanddelen uit de 18de eeuw, reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1771-77) en in de Atlas van de Buurtwegen (1845). Het huidige bakstenen gebouw telt één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen) met wolfseind links. De ordonnantie is in verschillende perioden grondig gewijzigd. In de linker zijgevel door middel van smeedijzeren muurankers het jaartal 17, in de voorgevel 5 [.]. Voor de hoeve een waterput.


Bron     : Schlusmans F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Boerenwoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72455 (Geraadpleegd op )