Gesloten hoeve met boerenburgerhuis

Gesloten hoeve met boerenburgerhuis, van 1929, wat achteruit gelegen ten opzichte van de straat.

Het woonhuis is een breedhuis van het dubbelhuistype in neoclassicistische stijl, drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (kunstleien). Bakstenen gebouw op verhoogde begane grond. Middenrisaliet en bakstenen hoekpilasters. Getoogde muuropeningen voorzien van hardstenen aanzetstenen en sluitsteen; in de sluitsteen van de deur het opschrift: G.V./ 1929.

Dienstgebouwen achter het woonhuis; bakstenen gebouwen van één bouwlaag onder zadeldak (kunstleien), voorzien van een baksteenfries onder de dakrand en getoogde muuropeningen.

Voor het woonhuis een tuin, van de straat afgesloten door middel van een smeedijzeren hek in art-nouveaustijl, met de initialen KenG (264).