erfgoedobject

Burgerwoning

bouwkundig element
ID: 72475   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72475

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning
    Deze vaststelling is geldig sinds 20-09-2010

Beschrijving

Burgerwoning van het bel-etagetype met een lijstgevel van drie bouwlagen en een mansardeverdieping opgetrokken naar de plannen van architect Georges Decock in 1936. De uit bruingele baksteen opgetrokken gevel bevat in de brede venstertravee boven een vierdelige garagepoort een driezijdige erkeruitbouw, uitlopend op een breed eveneens driezijdig balkon in de derde bouwlaag, waarboven het gevelvlak getrapt verheven wordt uitgevoerd. De doorlopende muurbanden ter hoogte van de lateien en de kolommen die de rechthoekige vensteropeningen onderverdelen zijn uitgevoerd in simili-bepleistering. Boven de rechthoekige deuropening een bovenlicht bestaande uit drie strookvensters. Het originele schrijnwerk bevat gekleurd glas in lood in de bovenlichten en smeedwerk op de begane grond.

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 96847 (bouwvergunning 29.05.1936).

Bron     : Mondelaers Lydie & Verloove Clara i.s.m. Van Roy Diane, Van Damme Marjolijn en Meulemans Katharina. 2009. Inventaris van het bouwkundig erfgoed. Provincie Vlaams-Brabant. Leuven binnenstad. Herinventarisatie. Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. VLB2 (onuitgegeven werkdocument)
Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje
Datum  : 2009


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerwoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72475 (Geraadpleegd op 09-07-2020)