Bel-etagewoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Bel-etagewoning

Beschrijving

Bel-etagewoning ontworpen door architect Georges Decock uit 1935 en opgetrokken uit bruingele baksteen met horizontale muurbanden in grijze kunststeen. De licht verheven lijstgevel toont drie ongelijke bouwlagen, onder een pannen zadeldak met dakkapel, en wordt gedomineerd door een tot kroonlijsthoogte opgetrokken meerzijdige erkeruitbouw in de derde bouwlaag met in de deurtravee een klein open balkon met vensterdeur en verlaagde borstwering. Op de begane grond een garagepoort in een verdiept gevelvlak en een enkele inkomdeur met bovenlicht. Origineel schrijnwerk met gekleurd glas in lood in de bovenlichten.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 95816 (bouwvergunning 06.11.1935).

Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje