Modernistisch winkelhuis

Beschrijving

Modernistische rijwoning van drie bouwlagen onder een plat dak met gevelaflijning uit ceramische pannen naar een ontwerp van architect Georges Decock uit 1936. De lijstgevel, opgebouwd uit gele baksteen met afgeschuinde voegen en verheven borstweringen uit rode baksteen, heeft naar boven in hoogte verminderende driedelige vensteropeningen met brede kunststenen omlijstingen, gevuld met kruisverdeelde ramen. De oorspronkelijke begane grond met winkelpui - voorzien van een afgeschuind etalageraam tussen twee penanten en onder een gevelbreed bovenlicht - werd in 1972 verbouwd tot huidig uitzicht.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier. 96541 (bouwvergunning 25.03.1936), dossier 123101/7420 (bouwvergunning 1972).

Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje