• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning

Beschrijving

Burgerwoning met een lijstgevel van drie bouwlagen onder een pannen zadeldak van de hand van architect Jacques Van Meulebrouck uit 1933. De gevel is opgebouwd uit blauwe hardsteen voor de bossage plint, voor de doorlopende lekdrempels, de cordons en de venster- en deuromlijstingen, en afwisselend rode en gele baksteen in verschillende decoratieve verbanden. De begane grond wordt afgesloten door een doorlopende dubbele rollaag uit rode baksteen; op de verdiepingen bevindt zich aan weerszijden van de driedelige vensteropeningen met gevelbrede borstweringen in gele baksteen, telkens een paneel in trapsgewijs terugspringende rode baksteen. Het schrijnwerk van de kroonlijst en de inkompartij werd vernieuwd.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 92966 (bouwvergunning 22.12.1933).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie