erfgoedobject

Modernistisch burgerhuis

bouwkundig element
ID
72488
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72488

Juridische gevolgen

Beschrijving

Modernistische rijwoning uit 1935 van de hand van architect Paul Vandormael, met een lijstgevel van drie bouwlagen onder een plat dak met een omlopende dakrand uit hout. Plastische gevelbehandeling met een gevelbrede sterk vooruitspringende en afgeronde erkeruitbouw op de verdiepingen met een open balkon in de deurtravee en een gesloten loggia in de venstertravee, gescheiden door een pilaster die aanzet op een getrapte betonnen console. Het gevelparement van bruingele baksteen wordt horizontaal en verticaal onderbroken door beschilderde similibanden die bouwlagen en vensterverdelingen aanduiden. Vernieuwd schrijnwerk op de verdiepingen.

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 96147 (bouwvergunning 18.12.1935).

Bron     : Mondelaers Lydie & Verloove Clara i.s.m. Van Roy Diane, Van Damme Marjolijn en Meulemans Katharina. 2009. Inventaris van het bouwkundig erfgoed. Provincie Vlaams-Brabant. Leuven binnenstad. Herinventarisatie. Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. VLB2 (onuitgegeven werkdocument)
Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Modernistisch burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72488 (Geraadpleegd op )