Identieke stadswoningen

Beschrijving

Drie identieke stadswoningen volgens repetitief schema met lijstgevels van twee traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak, opgetrokken in rode baksteen naar de plannen van architect Théodore Van Dormael uit 1907. De smalle deurtravee bevat een houten inkomdeur met hardstenen omlijsting, de brede venstertravee een kunststenen balkon op voluutconsoles met gebombeerde smeedijzeren balustrade. De rechthoekige vensteropeningen hebben in eerste en derde bouwlaag metalen lateien versierd met rozetten en in de tweede bouwlaag hardstenen lateien, onder een ontlastingsboog van witte en geglazuurde baksteentjes met uitgespaard boogveld. Ter hoogte van de dorpels en de lateien zijn er doorlopende muurbanden in witte baksteen. Origineel houten schrijnwerk in nummer 4, originele kroonlijst op modillons en tandlijst in nummer 8.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 68745 (bouwvergunning 04.02.1907).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie