erfgoedobject

Modernistische bel-etagewoning

bouwkundig element
ID
72500
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72500

Juridische gevolgen

Beschrijving

Modernistische bel-etage woning uit 1949, naar een ontwerp van architect Paul Stevens, met een lijstgevel van drie bouwlagen opgetrokken uit platte gele baksteen in een decoratief Noors verband op een hoge hardstenen plint, onder een pannen zadeldak met houten kroonlijst. Op de begane grond een driedelige garagepoort en inkomdeur in een sterk verdiept portaal, beiden uit hout en versierd met metalen smeedwerk. Boven het inkomportaal een bovenlicht bestaande uit zes kleine matglazen vensters. Op de verdieping een bandvenster gevat tussen doorlopende boven en onderdorpels en opgedeeld door bakstenen pijlertjes.

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 107460 (bouwvergunning 27.10.1949).

Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Modernistische bel-etagewoning [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72500 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.