Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Rond 1910 naar het ontwerp van architect H. Marneff gebouwde rijhuizen met twee bouwlagen en doorgaans twee traveeën onder een pannen zadeldak met dakvlakvensters. De gaaf bewaarde lijstgevels worden gekenmerkt door een lage, doorlopende hardstenen plint, een gevelcementering met schijnvoegen, een vlakke cordonlijst, geprofileerde deur- en vensteromlijstingen onder een waterlijst die in de bovenbouw als hoofdgestel is uitgewerkt en een kroon- en tandlijst op modillons boven een fries van cassetten.

Nummer 162. Café "DE REYNAERT" met een dubbele deur in de afgeschuinde hoektravee en een houten winkelpui met glas-en-loodwerk uit het interbellum en een omlijsting in neoclassicistische stijl: latei en penanten met diamantkoppen, spiegels en schijfmotieven onder een entablement met tand- en kroonlijst.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie