• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning

Beschrijving

Burgerwoning, naar ontwerp van G. Sterckx in 1912 opgetrokken, met een drie bouwlagen hoge, eclectische lijstgevel in similisteen en baksteenbanden die gekenmerkt wordt door een smalle deurtravee en een bredere venstertravee, rechthoekige vensters en drielichten onder accoladevormige lateien in blauwe hardsteen, een balkon met smeedijzeren balustrade, en een kroonlijst op sierlijke consoles in houtsnijwerk boven een fries met gestileerde bloem- en bladmotieven, vermoedelijk in sgraffito. Originele deur en schrijnwerk met roedeverdeling.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 73610 (bouwvergunning 14.03.1912).

Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje