Achterhuis bij Tiensestraat 34

Beschrijving

In wederopbouwstijl met neotraditionele inslag opgetrokken rijhuis van drie traveeën en twee bouwlagen dat naar ontwerp van architecten L. Spéder en J. Vanderveken opgetrokken werd en in cartouche 1921 gedateerd is. Het werd vermoedelijk opgetrokken als achterhuis bij de woning Tiensestraat 34. Combinatie van lijst- en trapgevel in een uitgesproken historiserende bak- en zandsteenstijl. Dubbelhuisopstand met rondboogdeur, zandstenen plint (recuperatie), kruisvensters, vier- en drielichtvensters en in de top een tweelicht. Voorts sierankers en aflijnende kroonlijst met modillons.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 80539 (bouwvergunning 23.05.1921).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie