In 1598 onder de naam "De Biekorff" vermeld, later herberg en van 1731 tot 1745 lokalen voor de handboogschutters van de Sint-Kwintensgilde. Hoekhuis bestaande uit twee intern bij elkaar aansluitende bouwvolumes, waarvan het oudste gelegen is aan de Naamsestraat, met een verankerde gevel van twee bouwlagen en vijf traveeën en een zijgevel met vensters onder een steil zadeldak. In de eerste helft van de 19de eeuw werd aan de Parkstraat, tegen het oudste volume, een hoger bakstenen gedeelte opgetrokken, één travee diep met een oorspronkelijk bepleisterde lijstgevel van vijf traveeën en drie bouwlagen onder een leien schilddak. Typerend hier zijn de gedeeltelijk in zandsteen uitgevoerde pui, de licht getoogde vensters met zandstenen hoek- en ontlastingsblokken, de als cordon uitgewerkte hardstenen onderdorpels en de kroonlijst op modillons. Beide gevels werden herhaaldelijk aangepast, onder meer door wijziging van de ordonnantie (1842, 1851, 1929), door ontpleistering en aanbrenging van knipvoegen op de gevel aan de Parkstraat in 1902, en gelijktijdig de cementering van de gevel aan de Naamsestraat. De aanleunende nieuwbouw in de Naamsestraat vervangt vermoedelijk een oorspronkelijk bij het hoekpand horende poort of poortgebouw waarop de vensters in de zijgevel uitkeken.
MEULEMANS A., Oude Leuvense straten en huizen, linkerzijde van de Naamsestraat, in Mededelingen van de Geschied- en Oudheidkundige Kring van Leuven en Omgeving, jaargang 14, 1974, p. 165.
Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)