• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenwoning

Beschrijving

In 1881, door architect Cautaers (Etterbeek) ontworpen stijlvol burgerhuis, uitgewerkt als enkelhuis van drie traveeën en drie verkleinende bouwlagen onder een zadeldak. De bepleisterde lijstgevel in zuiver neoclassicistische vormentaal wordt gekenmerkt door een hoge hardstenen plint, geriemde vensteromlijstingen en waterlijsten in stucwerk, een sierlijk balkon met gietijzeren balustrade op voluutconsoles, licht uit het gevelvlak verheven vensterdammen en een kroonlijst op klossen met tandlijst boven het middenrisaliet. De gevel wordt horizontaal geleed door de Franse voegen ter hoogte van de eerste bouwlaag, hardstenen puilijst, lekdorpels en cordons. Heden lichtgroen geschilderde gevel met verzorgd, recent schrijnwerk.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 37394 (bouwvergunning 24.03.1881).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie