• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning

Beschrijving

Burgerwoning uit 1947, naar plannen van architect C. Boon, met een lijstgevel van drie bouwlagen onder een pannen zadeldak. De onderbouw bestaat uit een volledig hardstenen parement met een verdiepte rondboogportiek en een rechthoekig venster met hardstenen omlijsting en doorlopende lekdrempel. De bovenbouw in bruine baksteen bevat een centrale driezijdige erkeruitbouw met op iedere verdieping een driedelig rechthoekig bandvenster met hardstenen omlijsting en dorpel. Vernieuwd schrijnwerk en kroonlijst.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 105245 (bouwvergunning 03.02.1947).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie