erfgoedobject

Sobere modernistische stadswoning

bouwkundig element
ID: 72613   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72613

Juridische gevolgen

Beschrijving

Sobere modernistische rijwoning van het bel-etage type, in 1935 naar het ontwerp van de Leuvense architect E. Mispelter gebouwd en bestaande uit een lijstgevel van twee traveeën en drie bouwlagen met een parement uit bruingele baksteen met afgeschuinde lintvoeg, onder een ver uitstekende geprofileerde houten kroonlijst.

Op de begane grond een vierdelige garagepoort naast een verdiept portaal op driehoekig grondplan waarin de toegangsdeur met sober metalen hekwerk en een oculusvenster. Op de verdiepingen lange rechthoekige bandvensters onder verdoken lateien, met lekdrempels van zwartceramische pannen, opgedeeld door een enkel halfrond zuiltje bekleed met zwart geglazuurde tegeltjes. Houten schrijnwerk met verticale verdeling.

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 95334 (bouwvergunning 07.06.1935).

Bron     : Mondelaers Lydie & Verloove Clara i.s.m. Van Roy Diane, Van Damme Marjolijn en Meulemans Katharina. 2009. Inventaris van het bouwkundig erfgoed. Provincie Vlaams-Brabant. Leuven binnenstad. Herinventarisatie. Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. VLB2 (onuitgegeven werkdocument)
Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje
Datum  : 2009


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Sobere modernistische stadswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72613 (Geraadpleegd op 29-05-2020)