erfgoedobject

Stadswoning

bouwkundig element
ID
72625
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72625

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning
    Deze vaststelling wordt geldig vanaf

Beschrijving

Dubbelhuis met twee bouwlagen en vier traveeën dat volgens de bouwvergunning van 1864 ontworpen werd door architect J. Fytens. Sobere neoclassicistische lijstgevel, vlak bepleisterd en beschilderd boven een hardstenen plint met keldermonden, en getypeerd door rechthoekige vensters - beneden voorzien van een rolluikkast - en een deur in een geriemde ooromlijsting, door de geleding met cordons en doorgetrokken lekdrempels op de bovenverdieping en een klassiek hoofdgestel met kroonlijst boven een casementenfries met steigergaten. Gedeeltelijk aangepaste, gemansardeerde bakstenen achtergevel met onregelmatige vensterordonnantie.

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 6767 (bouwvergunning 11.04.1864).

Bron     : Mondelaers Lydie & Verloove Clara i.s.m. Van Roy Diane, Van Damme Marjolijn en Meulemans Katharina. 2009. Inventaris van het bouwkundig erfgoed. Provincie Vlaams-Brabant. Leuven binnenstad. Herinventarisatie. Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. VLB2 (onuitgegeven werkdocument)
Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Stadswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72625 (Geraadpleegd op )