Twee ruime burgerhuizen van drie bouwlagen en vier traveeën onder zadeldak: voor nummer 56 dateert de bouwvergunning van 1888, voor nummer 60-62 dateert het weliswaar licht afwijkende gevelontwerp van 1882.
Neoclassicistisch geïnspireerde lijstgevels met dubbelhuisopstand: geschilderd en bepleisterd boven een arduinen plint of sokkel met keldergaten en horizontaal gemarkeerd door de imitatiebanden of schijnvoegen - bij nummer 56 doorgetrokken over het volledige gevelfront -, de geprononceerde cordons en doorgetrokken lekdrempels, en de aflijnende klassieke hoofdgestellen met houten kroonlijst met klossen en tandlijst en bij nummer 56 een fries met diamantkopvormige panelen. Vlak omlijste rechthoekige benedenvensters, deuren, en bijkomende brede poort in nummer 60-62; dito bovenvensters in een geriemde ooromlijsting met festoensleutel of in een meer eenvoudige, geprofileerde omlijsting. In nummer 56 markeert sinds 1904 een twee traveeën breed buikig balkon de bel-etage - ter vervanging van het oorspronkelijk enkelvoudige in de deurtravee -, en sieren ijzeren leuningen de bovenste vensters en een spiegeldecor de borstweringen eronder. In nummer 60-62 zorgt het geblokte, breder vensterrisaliet voor een verticaal effect en accentueren hardstenen balkons met opvallende ijzeren leuningen de deurvensters. Het houtwerk bleef in beide panden nog vrij goed bewaard.
Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)