Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Qua type aansluitend bij nummers 70 tot 76, bepleisterd boven een hardstenen sokkelvormende onderbouw met keldergaten en voorzien van rechthoekige openingen, een ietwat eenvoudiger decor doch opvallende hardstenen balkons met ijzeren hek - in nummer 89 echter vernieuwd - vóór de deurvensters. Voor de twee traveeën brede nummers 87 en 89, gekoppeld volgens spiegelbeeld, dateert de bouwvergunning van 1878. Het drie traveeën brede en van een houten dakkapel voorziene nummer 93, te dateren in de jaren 1870-1880, vertoont een markant gedetailleerde balkonleuning met vrouwenhoofd, op de voorts blijkbaar later vereenvoudigde bovenverdieping. Latere mansardeverdieping bij nummer 87.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 38027 (bouwvergunning 17.10.1878).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie