Eclectische burgerhuizen

Beschrijving

Twee in spiegelbeeld opgestelde, neoclassicistisch geïnspireerde eclectische burgerhuizen met drie bouwlagen + souterrain en elk twee ongelijke traveeën onder mansardedak met dakvensters. Qua decor verwant aan de belendende eenheidsbebouwing nummers 116 tot 122 en volgens de bouwvergunning van 1900 door dezelfde bouwheer opgetrokken. Verzorgde, deels met imitatiebanden en deels vlak bepleisterde opstand boven een hoge sokkelvormende onderbouw van arduin. Getoogde deuren en vensters met bewaard houtwerk: de deurvensters in de bredere travee zijn gemarkeerd door balkons met buikige ijzeren leuning, op de verhoogde begane grond opgevat als een Frans balkon.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 62233 (bouwvergunning 08.03.1900).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie