erfgoedobject

Historiserende wederopbouwarchitectuur

bouwkundig element
ID
72665
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72665

Juridische gevolgen

Beschrijving

Sobere historiserende wederopbouwarchitectuur, daterend van na de teisteringen door de Eerste Wereldoorlog en getypeerd door een natuurstenen gevelparement met risalietuitwerking, een geordonneerde opbouw en een ingehouden neo-Lodewijk XVI-decor zie de belijnende cordons en druiplijsten op sierconsoles, de spiegel-, festoen-, schijfmotieven en frontonbekroningen. Voorts geleed door opeenvolgend een gevelbreed en centraal ijzeren balkon en een klassieke aflijning met houten kroonlijst op tandlijst en consoles. Behouden, summier aangepaste pui met pilasterindeling en hardstenen onderbouw.


Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Historiserende wederopbouwarchitectuur [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72665 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.