Woon-handelshuis naar ontwerp van G. Decock

Beschrijving

Vergund in 1920 en op de linkse benedenpilaster gesigneerd "G. DECOCK – ARCHITECTE", vrij rijzig woon-/handelshuis met drie bouwlagen en bijkomende entresol. Het gevelfront, volledig bezet met natuursteen, werd uitgewerkt in een eerder ingehouden, barok geïnspireerde wederopbouwstijl met karakteristieke cordongeleding en pilasterritmering en een attiekaflijning onderbroken voor een ruim, decoratief omlijst dakvenster. Zware uitgelengde en bewerkte consoles schragen het gevelbrede balustradebalkon. Gemoderniseerde terugwijkende winkelpui binnen de nog behouden omlijsting met geblokte pilasters.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 79602 (bouwvergunning 20.09.1920).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie