erfgoedobject

Woonwinkelhuis in wederopbouwstijl

bouwkundig element
ID
72686
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72686

Juridische gevolgen

Beschrijving

In 1920 vergund winkel- woonhuis in wederopbouwstijl, ontworpen door architect G. Sterckx (zie ook signatuur op de rechtse pilaster). Gevel met stijlkarakteristieken die verwijzen naar de régence- en Lodewijk XV-stijl, zie de gevelhoge geringde pilastergeleding met typische consooltjes, de schouderboogvormige vensters met balusterleuningen - op de tweede bouwlaag in gebogen erkervorm -, de uitgelengde halsvormige gevelbekroning met voluten en sierlijke ijzeren balkonleuning. Nog behouden houten schrijnwerk in de vensters en hardstenen omlijsting van de originele pui.

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 79551 (bouwvergunning 17.09.1920).

Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Woonwinkelhuis in wederopbouwstijl [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72686 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.