• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Bondgenotenlaan

Beschrijving

Heropgebouwd burgerhuis met enkelhuisopstand en gevelbekleding van witte natuursteen en blauwe hardsteen. Volgens de bouwvergunning en de inscriptie (rechter benedensokkel) ontworpen door architect G. Decock en in het topmedaillon 1921 gedateerd.

Vormentaal en ornamentiek, meer bepaald de kolossale pilasterritmering, de boogvelden met cartouches, de verhoogde halsvormige topconstructie met wortelmotieven, volutenbegrenzing, bekronend fronton en siervazen, refereren aan de renaissance en de laatbarok. De gelijkvloerse verdieping werd inmiddels aangepast tot winkelpui.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 80209 (bouwvergunning 18.10.1920).

Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje