Wederopbouwwinkelhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wederopbouwwinkelhuis

Beschrijving

Volgens het opschrift op de puilijst heropgebouwd als "BIJOUTERIE - VERMEIREN - BOOGAERTS - JOAILLERIE" en volgens de bouwvergunning van 1920 ontworpen door architect A. Schellynck. Oorspronkelijk drie bouwlagen hoog, voorzien van een lijstgevel in combinatie met een centrale topgevelconstructie; de huidige vierde bouwlaag is een toevoeging van 1945 door architect P. Van Dormael. Picturale toepassing van witte natuursteen op een bakstenen achtergrond en vrije, eigentijdse interpretatie van 18de-eeuwse vorm- en decorelementen zie de gedifferentieerde bovenvensters in via panelen verbonden entablementomlijstingen. Verbouwde pui.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie