Burgerhuis ontworpen door A. Stevens

Beschrijving

Volgens een bouwvergunning van 1920 opgetrokken naar ontwerp van architect A. Stevens met horecafunctie op de begane grond. Historiserende wederopbouwarchitectuur met predominante neotraditionele en neorenaissance-inslag. Bak- en natuurstenen gevel met sterke horizontale belijning, overkraging op decoratief bogenfries, drie- en tweelichten onder schelpmotieven in de boogvelden, gestileerde loofwerkmotieven - onder meer als omlijsting van de oculi - en overhoekse toppilasters met bekronende sierbollen. Verbouwde gelijkvloerse pui.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 79196 (bouwvergunning 12.07.1920).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie