Handels- woonhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Handels- woonhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee handels- woonhuizen

Beschrijving

Twee handels- woonpanden in "wederopbouwstijl" die getuigen van een meer uitgesproken eigentijdse vormgeving.

Nummer 246 werd door architect C. Goemans in 1916 ontworpen met een verticaliserende gevelopstand met lisenen en verdiepte drielichten in een korfboog, klassieke pilasterelementen, fraaie ijzeren balkonleuningen en lichte art-nouveau-inslag in de vormgeving van de booglijst. Het originele schrijnwerk in de vensters bleef bewaard, en ook grotendeels nog de winkelpui.

Nummer 250. Heropgebouwd in 1918 (zie gevelsteen onder dakvenster) naar ontwerp van architect V. Joos, vertoont dit pand met smallere middentravee een bij de art deco aanleunende geveldetaillering zie het lijstwerk, spiegeldecor, de muurbanden en de nog oorspronkelijke pui-indeling.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie