Neoclassicistisch hoekhuis

Beschrijving

In 1877 ontworpen neoclassicistisch hoekhuis met de Willemsstraat, drie bouwlagen en respectievelijk twee en drie traveeën onder een afgesnuit zadeldak.

Heden ontpleisterde bakstenen lijstgevel boven een gecementeerde plint; verwerking van arduin voor lekdrempels, omlijstingen, balkonplaat en steektrap voor de deur. Voorgevelopstand getypeerd door een ietwat rijker uitgewerkte bovenbouw met geprofileerde getoogde vensteromlijstingen voorzien van een siersluitsteen, een balkon voor het bel-etagedeurvenster en panelen onder de bovenste lekdrempels. Behouden schrijnwerk, omlopende houten kroonlijst en later vergroot keldervenster. Sobere zijgevel met getoogde venstervormen, op twee na blind.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier JL 95 (bouwvergunning 19.07.1877).

Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje