erfgoedobject

Stadswoning en magazijn

bouwkundig element
ID
72836
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72836

Juridische gevolgen

Beschrijving

Volgens de bouwvergunning van 1910 samen met de nummers 56 en 58 opgetrokken als één geheel van drie woningen en een magazijn, met drie bouwlagen, zes traveeën volgens repeterend schema en een bredere magazijntravee, onder plat dak. Tijdstyperende doorsnee-architectuur: gevel van rode baksteen verlevendigd door witte baksteen voor muurbanden en boogstenen en arduin voor de plint, lekdrempels, bovendorpels en omlijstingen van de rechthoekige benedenvensters en deuren. Voorts getoogde bovenvensters, telkens gedicht in de deurtravee en het magazijngedeelte met poort onder een ijzeren I-balk met rozetmotieven. Bewaarde houten kroonlijsten met consoles als gevelbeëindiging.

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 72109 (bouwvergunning 13.10.1910).

Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

De nummers 56 en 58 zijn inmiddels gesloopt.

Auteurs: Jacobs, Els
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Stadswoning en magazijn [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72836 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.