Architectenwoning Alphonse Stevens

Beschrijving

Vrij ruime woning met dubbelhuisopstand, twee bouwlagen en vier traveeën onder een leien mansardedak, door architect A. Stevens ontworpen in 1921.

Het pand vertegenwoordigt een karakteristiek historiserende wederopbouwarchitectuur geïnspireerd op de Lodewijk XV-stijl: een gecombineerde lijst- en klokgevel van baksteen met verwerking van arduin, met rondbogig omlijste deur en vensters voorzien van karakteristieke sluitstenen, sierlijk gedetailleerde gietijzeren leuningen voor de afgeronde en Franse balkons en nog behouden oorspronkelijk schrijnwerk, in de deur met decoratief waaiervormig patroon.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 80552 (bouwvergunning 23.05.1921).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie