Art-deco-burgerhuis

Beschrijving

* Graaf de Smet de Naeyerlaan nr. 60. Art-decogetint burgerhuis gebouwd in 1928 naar ontwerp van architect E. Van Imschoot (Oostende). Onderdeel van interbellumensemble Graaf de Smet de Naeyerlaan nrs. 52-56, 60-70, 74-80, 84-98, beschermd als monument bij M.B. van 26/05/2005.
Enkelhuis van drie/twee traveeën en drie bouwlagen onder een pseudo-mansardedak. Gevel bekleed met witte geglazuurde baksteen en voorzien van arduinen detaillering. Brede venstertravee gekenmerkt door bow-window en in- en uitzwenkende geveltop. Rechthoekige vensteropeningen, afgeschuinde bovenhoeken op gelijkvloerse verdieping; op gelijkvloerse en eerste verdieping zijn de houten schuiframen bewaard. Brede rechthoekige deuropening, met arduinen omlijsting. Dubbele deur met roedeverdeling in bovenlicht, beglaasd en voorzien van hekwerk.

AFDELING ROHM WEST-VLAANDEREN, Cel Monumenten en Landschappen, Archief nrs. DW002358 en W/01956.
KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Oostende, 1928/104.