Burgerhuis Jose-Jaques

Beschrijving

"JOSE-JAQUES", burgerhuis gebouwd in 1932. Onderdeel van interbellumensemble Graaf de Smet de Naeyerlaan nummers 52-56, 60-70, 74-80, 84-98.
Enkelhuis van drie/twee traveeën en drie en een halve bouwlaag. Lijstgevel in rode baksteen op lage arduinen plint. Gelijkvloerse verdieping als sokkel uitgewerkt met gecementeerde imitatiebossagebanden. Doorlopende halfronde erker op eerste en tweede verdieping waarboven balkon. Rechthoekige vensteropeningen, beneden met bewaarde schuiframen, de rest is vervangen. Rondboogdeur met omlijsting, bewaard schrijnwerk met hekwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Oostende, 1932/60.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda