Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch enkelhuis uit het einde van de 19de eeuw, vermoedelijk ook naar ontwerp van Antoine Dujardin (Luik), zie analoge architecturale uitwerking als nummer 23, echter met verbouwde benedenverdieping, waardoor het souterrain is verdwenen. Dit woonhuis vormt samen met het belendende pand nummer 26 een vrij gaaf bewaard samenstel van belle-epoque-architectuur.

Thans winkelhuis bestaande uit drie en een halve bouwlaag, één brede midden- en twee smalle zijtraveeën. Met schijnvoegen gecementeerde en beschilderde trapgevel bekroond door drie overhoekse fioelen, waarvan twee met bolvormig topstuk. De brede venstertravee wordt benadrukt door over de tweede en derde bouwlaag gestapelde vijfzijdige houten erkers met uitgewerkte kroonlijsten en bekronende balkonleuning van halfrond topvenster in geblokte omlijsting op uitgewerkte consoles; aansluitende zijbalkons ter hoogte van de tweede bouwlaag. Vernieuwd schrijnwerk.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda