Eclectische burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectische burgerhuizen

Beschrijving

Eclectische burgerhuizen, in 1894 opgetrokken naar ontwerp van architect Van Mullem, en opgevat als enkelhuizen van twee traveeën, een souterrain en twee bouwlagen onder een leien pseudo-mansardedak met rechthoekige vensters. De lijstgevels worden gekenmerkt door een in harsteen omlijste deur met bovenlicht, rechthoekige vensters, met geriemde omlijsting en diamantkopsluitsteen in de tweede bouwlaag, en een balkon op voluutconsoles met gietijzeren balustrade. Horizontale geleding door de hoge, afgeschuinde plint, de cementering met banden, cordonlijsten en de houten kroon- en tandlijst op klossen.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 55427 (bouwvergunning 05.02.1894).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie