erfgoedobject

Burgerhuis in modernistische stijl

bouwkundig element
ID
72974
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72974

Juridische gevolgen

Beschrijving

Woning in modernistische stijl, ontworpen door L. Mispelter, in 1941 opgetrokken in baksteen, beton en geglazuurde tegels, en opgevat als enkelhuis met een brede venster- en een smallere deurtravee en drie bouwlagen onder een later toegevoegd(?) pannen zadeldak. De gevel met parement van strekse gele bakstenen, wordt gekenmerkt door een plint van geglazuurde tegels, een bovenbouw, gescheiden door een als mast uitgewerkte halfzuil met geglazuurde tegeltjes, ondiepe erkers en balkons op gestileerde consoles, en een kroonlijst van geglazuurde tegels. Stijltypisch zijn de kwartronde afwerking van het deurportaal en de kwartholle uitwerking van de balkons.

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 101432 (bouwvergunning 04.08.1941).

Bron     : Mondelaers Lydie & Verloove Clara i.s.m. Van Roy Diane, Van Damme Marjolijn en Meulemans Katharina. 2009. Inventaris van het bouwkundig erfgoed. Provincie Vlaams-Brabant. Leuven binnenstad. Herinventarisatie. Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. VLB2 (onuitgegeven werkdocument)
Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje
Datum  : 2009


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis in modernistische stijl [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72974 (Geraadpleegd op 19-06-2021)