Oorspronkelijk langgestrekte hoeve (nok loodrecht op straat), reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1771-77) en in de Atlas van de Buurtwegen (1845). Deze oude kern bleef alleen in het haakse rechtse gedeelte bewaard. Tegen de linkse gevel hiervan werd in het eerste kwart van de 20ste eeuw een boerenburgerhuis aangebouwd.
Wat rest van de oorspronkelijke hoeve is een bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (golfplaten), mogelijk daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw; een mergelstenen gevelsteen in de geveltop aan straatzijde is thans onleesbaar. Gecementeerde plint. Recente muuropeningen, behalve twee houten kozijnen in de geveltop aan straatzijde. De gevel aan straatzijde is voorzien van aandak, vlechtingen en topstuk.
Tegenover dit gebouw een dienstgebouw (nok loodrecht op straat), mogelijk bakhuis, uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Getoogde muuropeningen. Linkse zijgevel met aandak en vlechtingen.
Bron: SCHLUSMANS F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19n1, Brussel - Turnhout. Auteurs: Schlusmans, Frieda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)