erfgoedobject

Pastorie van de parochie Onze-Lieve-Vrouw ten Hemelopneming

bouwkundig element
ID: 733   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/733

Beschrijving

Alleenstaand breedhuis van het enkelhuistype, drie traveeën en twee bouwlagen; onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bakstenen gebouw op een hardstenen plint. De lijstgevel is voorzien van ingediepte gevelvlakken in de eerste travee en de twee laatste traveeën; erboven een baksteenfries. Getoogde bakstenen vensters met hardstenen lekdrempels, kordonvormend in de twee rechtse traveeën van de tweede bouwlaag; beluikt op de eerste bouwlaag. Getoogde deur in een rechthoekige hardstenen omlijsting met druiplijst, de posten mogelijk van hergebruikt materiaal.

Zijgevels met aandaken en muurvlechtingen.

Aanbouwsels van één travee en anderhalve bouwlaag aan weerszijde. Voortuintje.


Bron     : Schlusmans F. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Bilzen - Maasmechelen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  : 1996


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Pastorie van de parochie Onze-Lieve-Vrouw ten Hemelopneming [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/733 (Geraadpleegd op 20-02-2020)