Teksten van Neoclassicistisch herenhuis

Herenhuis in neoclassicistische stijl ()

Herenhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de weduwe Van der Linden-Delloye, naar een ontwerp door de architect H. Van Cuyck uit 1870. Rijhuis vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met ingangsrisaliet. Geblokte gelijkvloerse verdieping onder brede puilijst, gevelbeëindiging met gelede architraaf, geornamenteerd fries en gekorniste kroonlijst met tandlijst op gekoppelde consoles en modillons. Rechthoekige vensters in geriemde omlijsting met balusters, op bel-etage onder entablement. Brede rondboogpoort in geprofileerde omlijsting. Met het aanpalende herenhuis Mechelsesteenweg 68-70 gesloopt in 1988, voor de bouw van een kantoorcomplex.

Auteurs:  Braeken, Jo

Herenhuis ()

Enkelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, uit tweede helft 19de eeuw. Neoclassicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevel met ingangsrisaliet. Geblokte gelijkvloerse verdieping onder brede puilijst, gevelbeëindiging met gelede architraaf, geornamenteerd fries en gekorniste kroonlijst met tandlijst op gekoppelde consoles en modillons. Rechthoekige vensters in geriemde omlijsting met balusters, op bel-etage onder entablement. Brede rondboogpoort in geprofileerde omlijsting.

Gesloopt tijdens onderzoek.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita