Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Reeks stadswoningen

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadscentrum Maaseik

Beschrijving

Reeks huizen met huidig uitzicht uit de tweede helft van de 19de eeuw, doch oudere kern. Nummer 6 was in 1845 eigendom van de koster Claessens, de huizen nummer 2 en 4 waren eigendom van de weduwe Klock, rentenierster. Respectievelijk één, drie en vier traveeën en drie bouwlagen onder steil zadeldak (kunstleien), met kern uit de tweede helft van de 17de - 18de eeuw (dakhelling, rechterzijgevel van nummer 6). Gecementeerde en beschilderde lijstgevels met recente benedenverdieping. Getoogde (nummers 2 en 4) en rechthoekige (nummer 6) vensters uit de tweede helft 19de eeuw.

Aanvullende informatie

Van de rij huizen (nummers 2-6) zijn enkel de nummers 2 en 4 van respectievelijk één en drie traveeën bewaard. Het rechtse pand van vier traveeën (nummer 6) werd gesloopt.

• Informatie verkregen van de gemeente (24 september 2013).