Woonhuis en opslagplaatsen

Beschrijving

Voormalige kolenhandel A. Tilmans. Het woonhuis (nummer 25-27) is een herenhuis van 1913; datering door middel van muurankers in nummer 25. Vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Bakstenen gebouw met lijstgevel op gecementeerde plint. Vlakke hoekpilasters; dropmotief onder de dakrand. Smeedijzeren sierankers. Getoogde muuropeningen met hardstenen afwerking, de vensters met hardstenen lekdrempel; op de bel-etage een rechthoekige balkon met gietijzeren balustrade; erboven een markies. De woning is voorzien van twee deuren.

Nummer 29 is een tweede woning, twee traveeën en twee bouwlagen, met dezelfde afwerking.

Naast deze woning bevinden zich vier opslagplaatsen onder zadeldaken (nummer 33) (mechanische pannen en golfplaten). Bakstenen gebouwen, voorzien van korfboogpoorten, één rondboogpoort met hardstenen afwerking, en getoogde vensters. De muuropeningen van de laatste schuur zijn aangepast.

Het herenhuis (nummer 25-27) is gesloopt.

Auteurs: Jacobs, Els