Alleenstaand herenhuis in eclectische stijl

Beschrijving

Alleenstaand herenhuis in eclectische stijl uit eind 19de - begin 20ste eeuw, gelegen in een grote tuin, van de straat afgesloten door een lage muur waarop een ijzeren hek. Breedhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien). Bakstenen gebouw met lijstgevel. Getoogde vensters met bakstenen druiplijst en hardstenen lekdrempel; oorspronkelijk houtwerk; oorspronkelijke rolluiken en rolluikkasten op de benedenverdieping. Rechthoekig balkon met smeedijzeren hek op de bel-etage. Getoogde deur in een hardstenen omlijsting met oorspronkelijk houtwerk, bel en klink.

Tegen de rechterzijgevel, aanbouw onder plat dak, twee traveeën en één bouwlaag, voorzien van een driezijdige erker.