Later hotel De Globe. Ruim breedhuis uit het derde kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuis van zes traveeën en drie bouwlagen onder wolfsdak (mechanische pannen).
Bakstenen gebouw met lijstgevel op een kalkstenen plint; licht verhoogde begane grond. Houten kroonlijst op klossen. Gietijzeren muurankers. Getoogde vensters met hardstenen lekdrempels. Getoogde deur in een hardstenen omlijsting. Links een smeedijzeren hek tussen twee gecementeerde pijlers; via een voorheen gekasseid oprit is een schuur bereikbaar, die behoort bij het thans verdwenen agnetenklooster; de schuur staat reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1771-77), ze lag buiten het eigenlijke kloosterpand, te midden van de hovingen van het klooster.
Ruim, bakstenen gebouw uit de tweede helft van de 17de of de eerste helft van de 18de eeuw. Zadeldak (golfplaten). Recente korfboogpoort in de zuidelijke zijgevel. Deze gevel is de enige zichtbare: hij is voorzien van smeedijzeren muurankers met krullen, ronde uilengaten, en een aandak met vlechtingen en topstuk; mergelstenen sokkeltje waarop een kruis. De schuur is thans ingebouwd aan de linkerzijde.
Bron: SCHLUSMANS F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19n1, Brussel - Turnhout. Auteurs: Schlusmans, Frieda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Aanvullende informatie
In 1994 herbestemd tot sociale woningen door de sociale huisvestingsmaatschappij Ons Dak.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2025: Burgerhuis Magniet en schuur Sint-Agneteklooster [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/73450 (geraadpleegd op ).