Begraafplaats

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kerkhof

Beschrijving

Het nieuwe kerkhof van Maaseik ontstond waarschijnlijk na de Franse bezetting, toen het oude kerkhof op het Vrijthof moest verdwijnen.

Het kerkhof bezit een aantal monumentale graven uit de tweede helft van de 19de - begin 20ste eeuw: graf van de familie Smeets (1917); graf van de familie Philips-Vaneyndhoven (1908); graf van de familie Opdecamp-Corbie; graf van de familie Driane Desernelment (1913); graf van burgemeester Schoolmeesters (1872); graf van de familie Vlecken (1884).

Monument voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog.

Aanvullende informatie

Het oude kerkhof bevond zich niet op het Vrijthof, aangezien dit in Maastricht gelegen is. Het oude kerkhof bevond zich rond de Sint-Catharinakerk.

• Informatie verkregen van Rik Nulens (november 2020).