Reeks stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Reeks stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Reeks van drie stadswoningen

Beschrijving

Reeks van drie (oorspronkelijk vijf: nummer 16 en 18 werden respectievelijk verbouwd in 1960 en 1965) identieke rijwoningen uit 1901, bestaande uit twee traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak dat afgelijnd is door een houten kroonlijst op consooltjes met dropmotief. De lijstgevels worden getypeerd door decoratieve muurbanden en rechthoekige deur- en vensteropeningen met hardstenen hoekblokken, stalen lateien met rozetjes, en ontlastingsbogen met een blind boogveld. Van het houten schrijnwerk resten enkel de deuren met bovenlicht, gebogen kalf en decoratieve diefijzers.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 62977 (bouwvergunning 04.03.1901), dossier 119217/6090 (bouwvergunning 13.05.1965), dossier 123181/7435 (bouwvergunning 16.11.1972).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie