Lijstgevel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Lijstgevel

Beschrijving

Lijstgevel naar ontwerp van architect C. Herpoel uit 1900, met twee bouwlagen en mezzanine onder een pannen zadeldak, afgelijnd door een zware gekorniste houten kroonlijst op klossen versierd door een muizentandfries. Het rood bakstenen gevelparement met een plint van blauwe steen bevat twee traveeën rechthoekige muuropeningen tussen hardstenen onder- en bovendorpels, en onder getoogde ontlastingsbogen. De bouwlagen worden horizontaal geaccentueerd door cordons van gesinterde bakstenen en dito muurbanden. De borstweringen van de bovenbouw zijn uitgevoerd als verheven gevelvlak in eveneens gesinterde baksteentjes.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 62683 (bouwvergunning 04.10.1900).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie