Stadswoning met gevel van 1936

Beschrijving

19de-eeuws breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder een kunstleien zadeldak met dakkapel, voorzien van een modernistische gevel die in 1936 naar ontwerp van M. Benoît in gele baksteen werd opgetrokken. De gevel wordt gekenmerkt door een hardstenen plint, een dito deuromlijsting met bolmotief en pseudo-consoles onder een geprofileerde latei, rechthoekige vensters en een risalietvormig dakvenster dat afgelijnd wordt door oplopende pilasters met hardstenen pseudo-basement en halfronde bekroning.

Fraaie deur en vermoedelijk nog oorspronkelijk vensterschrijnwerk.

• Stadsarchief, Modern Archief, dossier 96611 (bouwvergunning 24.04.1936).