erfgoedobject

Architectenwoning van architect Mark Benoît

bouwkundig element
ID
73509
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/73509

Juridische gevolgen

Beschrijving

Eigen woning van architect Mark Benoît, opgetrokken in 1960 en bestaande uit drie bouwlagen, onder een pannen zadeldak, dat deels is opengewerkt tot dakterras boven de houten kroonlijst. De aan het modernisme refererende gevelcompositie is opgebouwd uit een gevelhoge muuropening tussen twee asymmetrische muurpenanten, door een kolom opgedeeld in een smalle deur- en brede venstertravee, waarin muuropeningen van diverse rechthoekige formaten. De borstweringen zijn uitgevoerd in geplooide metaalplaat, die boven de houten toegangsdeur uitzwenkt tot bloembak. Gelijkaardige achtergevel met dubbelhoog glasraam aan de vide van de woonkamer. Het fijne metalen schrijnwerk werd vervangen.

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 115355/3933 (bouwvergunning 07.01.1960).

Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Architectenwoning van architect Mark Benoît [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/73509 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Stad Leuven

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.