Architectenwoning van architect Mark Benoît

Beschrijving

Eigen woning van architect Mark Benoît, opgetrokken in 1960 en bestaande uit drie bouwlagen, onder een pannen zadeldak, dat deels is opengewerkt tot dakterras boven de houten kroonlijst. De aan het modernisme refererende gevelcompositie is opgebouwd uit een gevelhoge muuropening tussen twee asymmetrische muurpenanten, door een kolom opgedeeld in een smalle deur- en brede venstertravee, waarin muuropeningen van diverse rechthoekige formaten. De borstweringen zijn uitgevoerd in geplooide metaalplaat, die boven de houten toegangsdeur uitzwenkt tot bloembak. Gelijkaardige achtergevel met dubbelhoog glasraam aan de vide van de woonkamer. Het fijne metalen schrijnwerk werd vervangen.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 115355/3933 (bouwvergunning 07.01.1960).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie