Stadswoningen naar ontwerp van C. Goemans

Beschrijving

Naar ontwerp van C. Goemans in 1910 opgetrokken enkelhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder een doorlopend pannen zadeldak, met lijstgevels die gekenmerkt worden door het decoratieve spel van lijnen en ontlastingsbogen in witte baksteen, een hardstenen plint met keldergaten, spiegelboogvensters in de eerste en steekboogvensters in de tweede bouwlaag. Typerend zijn de sgraffiti met bloem- en bladmotieven in art-nouveaustijl tussen de lateien en ontlastingsbogen in de onderbouw.

Met uitzondering van het venster in de eerste bouwlaag van nummer 36, bleef het oorspronkelijke schrijnwerk van deuren en vensters overal bewaard.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 72024 (bouwvergunning 11.08.1910).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie