erfgoedobject

Meubelfabriek Coen

bouwkundig element
ID: 73591   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/73591

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Meubelfabriek Coen
    Deze vaststelling is geldig sinds 20-09-2010

Beschrijving

Atelier uit de tweede helft van de 19de eeuw, dat opgevat is als een breedhuis van drie traveeën en drie verkleinende bouwlagen onder een kunstleien zadeldak. De oorspronkelijk gekaleide lijstgevel wordt gekenmerkt door een steekboogarcade in de onderbouw, rechthoekige vensters met hardstenen lateien en dito lekdrempels in de tweede bouwlaag, en een mezzanino met steigergaten en in de middentravee een laadvenster onder een leien zadeldak met schild.

Het pand werd grondig gerenoveerd in de jaren 1990 en herbestemd tot winkel en woningen. Het oorspronkelijke schrijnwerk werd vervangen.

  • UYTTERHOEVEN R., Leuven Weleer. Naar de Biest en tot aan de Westhelling: Brusselsestraat, Kapucijnenvoer, Fonteinstraat...., deel 5, Leuven, 1989, illustratie 19c.

Bron     : Mondelaers Lydie & Verloove Clara i.s.m. Van Roy Diane, Van Damme Marjolijn en Meulemans Katharina. 2009. Inventaris van het bouwkundig erfgoed. Provincie Vlaams-Brabant. Leuven binnenstad. Herinventarisatie. Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. VLB2 (onuitgegeven werkdocument)
Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje
Datum  : 2009


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Meubelfabriek Coen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/73591 (Geraadpleegd op 28-02-2020)